Angelika Dahl har en solid akademisk baggrund fra nogle af verdens førende universitetsmiljøer.
AD har en Bachelorgrad (BA (Honour), 1998) i Kunsthistorie fra UCL, London University, med 3-årige studier i kunst – og arkitekturhistorie og sidefagsstudier i filosofi (med fokus på æstetik og perceptionsteori).
AD har en Kandidatgrad (MA, 1999) i Kunsthistorie fra Courtauld Institute of Art, London University, med fokus på moderne - og postmoderne kunst- og kunststrategier.
AD har suppleret sin kandidatgrad med studier i Museologi ved Aarhus Universitet (eksamen 2002).
Siden AD blev kandidat i 1999 har hun været med til at udvikle, kuratere og søsætte en række større og mindre kunst - og kulturprojekter.
I 2008 stifter Angelika Dahl konsulentfirmaet Art Making Sense, med fokus på teoretisk og praktisk rådgivning indenfor alle områder hvor den æstetiske oplevelse kan gøre en forskel.
AD har både arbejdet og undervist indenfor museumsfeltet. AD har været ansat som formidler og underviser på Aarhus Kunstmuseum (Aros), og senere ansat på Silkeborg Kunstmuseum (Jorn Museet) til at analysere og udarbejde en forskningsregistrering af den danske - og internationale Jornforskning.
AD har over en årrække været ansat som ekstern lektor ved Københavns Universitet.
I forbindelse med undervisningen i faget ’Museer og samlinger: Teori og historie’, har AD formidlet sin faglige viden om museumsdrift, kuratering og udvikling af nye samlingsstrategier.
AD har også undervist som ekstern lektor i byrum og byudvikling ved Københavns Universitet (Moderne Kultur) i faget: ’Kunst og kreativitet: Strategier i europæisk byudvikling fra 1850 til i dag’.
AD har i sit arbejdsfelt haft stor interesse for potentialet i 'den æstetiske oplevelse' og stor interesse for hvordan man oplever kunst, arkitektur og design. Både indenfor de klassiske rammer (museer, kunsthaller mv) og indenfor andre rammer som 'det udvidede byrum', sundhedsfaglige institutioner (hospitaler mv) og i de senere år også indenfor de mere private rammer i byggeri.
AD har af flere omgange fået forskningsmidler af Statens Kunstfond til netværksmøder og studieture med fokus på research om den æstetiske oplevelse og udstillingspraksisser. Med midler fra Statens Kunstfond har AD haft mulighed for at rejse til New York og undersøge udstillingspraksisser for intermedielle værker, altså værker og genstande som ligger i feltet mellem kunst - design - arkitektur. De senere år har har AD haft fokus på research af de æstetiske oplevelser af træ-arkitektur (CLT byggeri, nyt træbyggeri mv primært i Norge) og et forskningsfelt, som omhandler oplevelsen af farver i arkitektur og i byrum (primært arkitektur og byrum i Danmark, Sverige og Norge).
AD holder sig løbende opdateret om faglige problemstillinger i forbindelse kunst, arkitektur og design, både ift efteruddannelse, konferencer, studieture, messer mv.
AD rådgiver også andre fagfolk indenfor kunst, arkitektur og design / håndværk om udvikling af æstetiske projekter og faglig praksis.
AD har de senere år haft flere forskellige opgaver og projekter indenfor både nybyggeri og renoveringsprojekter, hvor AD har arbejdet tæt sammen med ingeniører og andre byggeledere, på en lang række byggeprojekter. AD har ud over æstetisk rådgivning (arkitektur og farver) også bidraget med research og opsøgende arbejde, administrative opgaver, og arbejdet som administrativ 'tovholder' for byggeteams (mødeindkaldelse, referater, udarbejdelse af sagsmateriale mv.) i forbindelse med større og mindre byggesager.
AD har i dag oparbejdet en stor viden om byggesagsforløb, samarbejdsstrukturer i byggebranchen og gode kompetencer i forhold til integrering af de æstetiske problemstillinger i de rette faser af byggeprojektet.
Fra teori til praksis: I dag tilbyder AD / Art Making Sense kompetent rådgivning, baseret på en velunderbygget viden og med fokus på velintegrerede æstetiske oplevelser i det byggede miljø.
AD har gennem de senere år oparbejde et kompetent netværk af samarbejdspartnere i Danmark, Skandinavien, Storbritannien, Tyskland, Schweitz og USA, og AD har mulighed for at trække på de relevante partnere, både ved større og mindre opgaver, både i forhold til dialog og konkrete løsninger på rådgivningsopgaver i Art Making Sense.
Foto by Jason
Advisory Boards:
Pop-up Contemporary, Advisory Board
DIAS Digital Interactive Art Space, Curatorial Board
Faglige medlemskaber:
ICOM (International Council of Museums).
Dansk Kunsthistoriker Forening.
AICA (Foreningen af Danske Kunstkritikere).
Forskningsnetværk: Kunstmuseer og Kuratering, IKK ved KU
Tidligere bestyrelsesposter:
Kunsten Media Fonden: Formand fra 2016 - 2017
Kunsten.nu Publishing. Formand fra 2011 – 2014 og igen fra 2015 – 2017
Kunsten.nu Publishing. Næstformand fra 2014 – 2015
Kunsten.nu publishing. Bestyrelsesmedlem 2010- 2011
Copyright @ All Rights Reserved